събота, 12 март 2011 г.

Шпиковани ребърца от прасенце на фурна

Моят съпруг имаше едно голямо желание: Да си отгледа прасенце-сукалче за Коледната трапеза..... Е да но не стана точно за Коледа, а мааалко по-късно. Причините са много, но най-вече защото няма къде да го печем. Наложи се да го разделим на няколко части. Първата я направихме върху сол, но не се получи много добре. Втората я правих преди няколко дни и стана невероятно! Аз не харесвам такова мазно месо и хапнах съвсем малко. Все ми е тежко, мирише ми..... не си падам.

Ето как го приготвих:
Първо надупчих месото с нож. Във всеки прорез сложих по 1 скилидка чесън. После направих паста от 1сл сол, 1сл мащерка, 1сл джоджен, малко сух копър, 2сл червен пипер, 1 сл черен пипер, 1 чл джинджифил, 1и 1/2 сл чесън на прах, олио за гъста паста. С тази смес намазах обилно кожата на прасенцето. Завих го с фолио, сипах около 400 мл вода в тавата и го сложих на 200 гр във фурната за около 3 часа. После махнах фолиото за около 20 мин и.... сервирах обилно полято с червено вино!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...