170 гр натурален шоколад ( аз използвах на Своге)
80 гр масло
4 яйца
100 гр захар
щипка сол
30 гр брашно
настрган бял шоколад или размекнат течен бял шоколад за гарниране
Шоколадът и маслото се разтапят на водана баня. Към тях се добавят яйцата и захарта предварително разбити на крем и се разбърква внимателно. Отгоре се пресява брашнотои също се разбърква. Тестото се изсипва в намаслена тавичка, покрита с хартия за печене.Пече се в предваритено загрята на 160-180 градуса фурна.
Когато се извади от фурната се оставя леко да изстине и се наръсва с белия шоколад. Целта е той да се разтопи леко и да залепне добре, а не да покрие плътно поеърхността. По желание може да се наръси с какао.
Дано ви хареса!
Няма коментари:
Публикуване на коментар